Een stevig tomatensoepje

28 apr

Dit tomatensoepje is heerlijk vers bereid maar wel een stevig soepje om te eten . Nu was het gisteren op koningsdag ook wel de perfecte dag voor deze soep .

* olijfolie
* 2 blikken gepelde tomaten
* 1 winterwortel in blokjes
* 1 grote ui gesnipperd
* 4 teentjes knoflook fijn gehakt
* 3 stengels bleekselderij in stukjes
* 1 laurierblad
* 75 gram kaastortellini
* basilicum blaadjes
* parmezaanse kaas
* 2 kippenbouillon tabletten
* 400 ml water
* pakje spekblokjes

Verhit de olie in een pan en bak hierin de spekblokjes , schep ze uit de pan en houd ze apart . Verhit opnieuw olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook een paar minuten . Voeg de winterwortel , bleekselderij , gepelde tomaten , kippenbouillon tabletten , laurierblad , en de 400 ml water toe . Laat alles een half uur zachtjes koken . Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer , zet de soep terug op het vuur en voeg de kaastortellini toe 15 minuten zachtjes laten koken en de spekblokjes toevoegen . Eventueel wat water toevoegen als de soep te dik is . De soep opdienen met wat verse basilicum en parmezaanse kaas .

tomaten soep  (1 van 1)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *