Cottage pie

28 feb

De Engelse cottage ie een lekker gerecht voor op een oude dag bovendien van te voren te maken zodat je het s’avonds zo in de oven kan schuiven makkelijker kan haast niet .

* 2 eetlepels olijfolie
* 3 ons rundergehakt
* 1 ui gesnipperd
* 1 winterwortel in blokjes
* 1 prei in ringen gesneden
* 2 teentjes knoflook fijn gehakt
* klein blikje tomatenpuree
* 200 ml rode wijn
* kippenbouilion 250 ml
* 1 lepel worcestersaus
* hand doperwten uit de vriezer
* laurierblad

Voor de puree

* 600 gram aardappels
* 40 gram boter
* 2 eetlepels melk
* 2 eetlepels kaas
* 1 eierdooier
* paneermeel

Verhit de olijfolie en bak het gehakt rul voeg de winterwortel , ui , knoflook , prei , worcestersaus en tomatenpuree toe en bak het even mee .
Blus het af met de rode wijn en de bouillon en voeg het laurierblad toe en laat het zonder deksel zachtjes stoven zodat de saus iets dikker word voeg na 10 minuten de doperwten toe en laat het nog 15 minuten stoven
Verwarm de oven voor op 200 graden .

cottage pie (1 van 2)

Kook ondertussen de aardappels gaar en stamp de aardappels fijn met de boter , melk , eierdooier en kaas .

Verdeel de gehaktsaus over een ingevette ovenschaal dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met paneermeel .
Zet de Pie 20 tot 25 minuten in de oven tot de saus langs de randen begint te borrelen .
Laat het voor het serveren even rusten een paar minuten en dien het dan op .

 

cottage pie (2 van 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *