Uncategorized

Coq au vin

Vandaag eens op de Franse tour vakantieland nr 1 toch ? dus het recept maar aanpassen . Mijn man is verzot op kip en dan het liefst een hele ik neem alleen het witte vlees van de rug hij de rest , vandaar dat ik dit met een hele kip gemaakt heb en niet met poten .

 

* 1 kip of poten

* 1 pakje spekblokjes

* 250 gram champignons in plakjes

* 3 uien in stukken

* 3 knoflook tenen geperst

*  wortels in plakjes

*  tijm , laulierblad , rozemarijn en verse peterselie

*  1,5 dl rode wijn

*  kippenbouillon blokje

Ik braad zelf mijn kip altijd in de oven kippenpoten kan je in de pan braden .

Bak de uien , champignons , knoflook , wortels en spekblokjes even aan in de pan doe de kruiden het bouillon blokje en de rode wijn erbij en laat het een poosje sudderen in de pan gooi na een half uurtje het mengsel bij de kippenpoten en laat het nog even mee sudderen .

Ik heb het mengsel bij mijn kip in de oven gedaan en nog 20 minuten met mijn kip mee laten sudderen verse peterselie erover en smullen maar .

kip 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *