Coq au vin

5 jun

Zo lekker en ook nog eens vrij makkelijk alles in 1 pan . Zo ook deze Coq au vin en super lekker op een zomerse avond .

* 1 hele kip van ongeveer 14 ons in 4 stukken ( Dit doet de poelier voor je als je het vraag )
* 150 gram ontbijtspek in kleine stukjes
* 1 stengel bleekselderij in reepjes
* 6 kleine sjalotjes gepeld en in delende door het midden
* 3 laurierblaadjes
* paar takjes verse tijm
* !/2 winterwortel schoongemaakt en in dunnen plakjes
* 1 bakje champignons schoongemaakt en gehalveerd
* 4 teentjes knoflook fijn gehakt
* 1 kippenbouillon tablet
* 1 fles rode wijn
* boter
* 2 eetlepels bloem
* peterselie voor garnering

* Smelt boter in de braadpan en bak al de groente , ontbijtspek en kruiden goudbruin in ongeveer 5 minuten . Schep al de groente uit de pan .
* Smelt opnieuw boter in de pan en bak de stukken kip goudbruin .
* Bestrooi de kip met de bloem en schenk er de wijn bij zodat de kip onder kom te staan voeg ook de bouillon tablet toe .
* Laat de kip een half uur zachtjes smoren en voeg na een half uur het groentemengsel toe .
* Na ongeveer 1 uur is je kip gaar , je kan eventueel je vocht nog binden met een beetje maizena zodat er een mooie rode wijn saus ontstaat .
* Garneer de Coq au vin met de peterselie en serveer het met gebakken aardappeltjes of een aardappel puree .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *