Chinese Tomatensoep

Chinese tomatensoep jullie kennen het wel een topper bij de chinees maar ook zelf te maken in je eigen keuken .

 

* 2 eetlepels olie
* 1 ui fijn gesnipperd
* 3 teentjes knoflook geperst
* 1 blikje tomatenpuree 70 gram
* 1 blik tomatenblokjes 400 gram
* 1 theelepel djahe ( Conimex )
* 1 theelepel sereh ( Conimex )
* 1 eetlepel ketjap ( Conimex )
* klein handje mihoen
* mespunt sambal
* 1 liter kippenbouillon
* 1 eetlepels suiker
* 2 eetlepels maizena
* 2 eieren losgeklopt
* handje tauge
* 2 bosuitjes in ringen ( of prei )

Verhit 1 lepel olie in een pan en fruit hierin de ui , knoflook , tomatenpuree , djahe , sereh , ketjap , sambal en 1 eetlepel water .
Voeg de bouillon , tomatenblokjes , mihoen en de suiker toe en laat het 15 minuten door koken op een lage stand .
Verhit 1 lepel olie in een koekenpan en bak hierin de omelet en snij deze in reepjes .
Meng de maizena in een bakje met twee eetlepels water en voeg dit roerend aan de soep toe als de soep licht gebonden is serveren met de taugé , omelet en bosuitjes .

chinese tomatensoep (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *