Cassoulet met kip

12 jan

Cassoulet toen ik dit recept tegenkwam sprak het me gelijk aan , wij zijn dat niet gewend om alles in 1 pan te doen .En nu moet ik zeggen het was zooooo lekker dat het zeker binnenkort in de herhaling kom .

* potje witte bonen afspoelen
* 1/2 winter wortel
* 1/2 knolselderij
* 2 a 3 teentjes knoflook
* 1 grote ui
* 3 blaadjes laurier
* 250 ml droge witte wijn ( of appelsap)
* kippenbouten gemarineerd 1 p.p
* aardappels kookvast
* kippenbouillon blokje
* peper en zout

Braad de kippenpoten een klein halfuurtje in de pan snij ondertussen de winterwortel in plakjes en de knolselderij in blokjes , de ui in ringen en de knoflook even fijn hakken .
Na een half uurtje kan de wortel , selderij , ui , knoflook , laurier blad , witte bonen ( afgespoeld)
en de witte wijn in de pan bij de kip .
Laat het geheel 45 minuten op laag vuur stoven en doe na 45 minuten de aardappels in blokjes erbij en het kippenbouillon tabletje laat het nog 30 minuten stoven kijk even of de aardappel gaar is en je kan het geheel opdienen

 

1 pans gerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *