Cannelloni met kip

5 mei

Je kan het wel een map met recepten en maar verzamelen , zodat die bijna niet meer dicht gaat en je besluit om elke week maar eens wat uit die map te gaan maken ! Zodat er weer ruimte kom om er nieuwe recepten te verzamelen .

Tot nu toe lukt het goed om recepten uit de map te maken zo ook dit recept met een Italiaans tintje .

Voor de tomatensaus :

* 4 teentjes knoflook fijn gesneden
* olijfolie
* 6 tomaten in blokjes snijden
* 1 eetlepel suiker
* 2 eetlepels basilicum azijn
* 1 eetlepel chili saus
* zout en peper naar smaak
* 1 koffie lepel Italiaanse kruiden

 

Voor de cannelloni :

* 1 dubbele kipfilet in kleine stukjes snijden
* 3 eetlepels olijfolie
* 3 teentjes knoflook fijn gehakt
* 4 champignons in stukjes
* 200 gram ricotta
* 2 eierdooiers
* nootmuskaat
* 1/2 kip bouillon tablet
* parmezaanse kaas geraspt
* bolletje mozzarella
* verse lasagne vellen

Voor de tomatensaus :

Fruit de knoflook in de olijfolie , voeg de tomaten , suiker , azijn , Italiaanse kruiden en chili saus toe en laat het in ongeveer 20 minuten in koken tot een tomaten saus .

De vulling voor de cannelloni :

Fruit de knoflook , champignons en kipfilet in de olie . Voeg de ricotta en de eierdooiers toe , breng de saus op smaak met nootmuskaat en de halve bouillon tablet . Laat het 1 minuut door koken en haal het van het vuur af . Verwarm de oven voor op 180 graden . Doe iets minder dan de helft van de tomatensaus in een vuurvaste schaal , beleg de lasagne vellen met het kipmengsel en rol ze op leg de rollen met de naad naar beneden in de schaal op de saus .( de lange kant rollen ) Verdeel de rest van de saus over de bovenkant van de ” cannelloni ” rollen . Scheur de mozzarella boven de rollen fijn en plaats de schaal in de oven . Na 30 minuten de parmezaanse kaas er over strooien en nog 10 minuten terug plaatsen in de oven . Serveren met een frisse salade en je heb een echte vakantie maaltijd .

cannelloni (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *