Aspergesoep

18 apr

Nu de tijden van het mooie goud weer zijn aangebroken kunnen we de kansen niet voorbij laten gaan om met deze lekkere asperge’s aan de slag te gaan . Als ik ze dan toch kook zorg ik ook dat ik altijd nog soep kan maken de dag daarop .

Voor 2 personen :

* 1 kilo asperge’s voor 1 avond om te eten en een restant voor de soep .
* 80 gram boter
* 80 gram bloem
* garnering , room , snippers ham en wat peterselie of bieslook

Schil de asperge’s met de dunschiller en haal de uiteinden eraf . Doe de schillen en de uiteinden van de asperge’s in een pan met ruim water en kook dit 20 minuten . Zeef de schillen zodat je het vocht overhoud ongeveer 1 liter . Kook de rest van de asperges gaar en dien deze op zoals je gewend bent . Hou wat gekookte asperge’s achter voor in je soep .

Doe voor de soep 80 gram boter in een pan en meet 80 gram bloem af . Laat de boter langzaam smelten haal het van het vuur en roer de bloem erbij . Voeg wat asperge vocht toe en roer het tot een gladde massa . Zet voorzichtig terug op laag vuur en voeg net zoveel vocht toe ( =/- 1 liter ) tot je een mooie gladde romige soep heb . Voeg een kippenbouillon tablet toe nog even doorkoken asperge’s erbij en opdienen maar met wat room en snippertjes ham , en wat bieslook of peterselie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *