Aspergesoep

Nu de tijden van het mooie goud weer zijn aangebroken kunnen we de kansen niet voorbij laten gaan om met deze lekkere asperge’s aan de slag te gaan . Als ik ze dan toch kook zorg ik ook dat ik altijd nog soep kan maken de dag daarop .

Voor 2 personen :

* 1 kilo asperge’s voor 1 avond om te eten en een restant voor de soep .
* 80 gram boter
* 80 gram bloem
* garnering , room , snippers ham en wat peterselie of bieslook

Schil de asperge’s met de dunschiller en haal de uiteinden eraf . Doe de schillen en de uiteinden van de asperge’s in een pan met ruim water en kook dit 20 minuten . Zeef de schillen zodat je het vocht overhoud ongeveer 1 liter . Kook de rest van de asperges gaar en dien deze op zoals je gewend bent . Hou wat gekookte asperge’s achter voor in je soep .

Doe voor de soep 80 gram boter in een pan en meet 80 gram bloem af . Laat de boter langzaam smelten haal het van het vuur en roer de bloem erbij . Voeg wat asperge vocht toe en roer het tot een gladde massa . Zet voorzichtig terug op laag vuur en voeg net zoveel vocht toe ( =/- 1 liter ) tot je een mooie gladde romige soep heb . Voeg een kippenbouillon tablet toe nog even doorkoken asperge’s erbij en opdienen maar met wat room en snippertjes ham , en wat bieslook of peterselie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *