Appeltaart van Cees Holtkamp

In het verleden bracht patisserie bakker Cees Holtkamp een geweldig bakboek uit , een boek waarin ook deze appeltaart staat .

1001004008667919

 

 

Vorige week bakte ik hem in mijn bakblik maar toen werd hij te hoog naar mijn zin , dit keer in een vlaaivorm dat ziet er toch mooier uit .

Nodig deeg

* 125 gram roomboter

* 125 gram witte basterdsuiker

* 1/2 ei

* 250 gram bloem

* 10 gram bakpoeder gezeefd

* eventueel wat zout

* 1 eetlepel water

 

* 150 gram amandelspijs

* 1 ei voor door de amandelspijs

* 4  jonagold appels geschild en in kleine blokjes

* Abrikozenjam even opwarmen als je taart net uit de oven komt

 

Nodig vulling

* merg van 1 vanillestokje

* 100 gran kristalsuiker

* 2 eieren losgeklopt

* 2 eierdooiers losgeklopt

* 30 gram maizena

* 60 gram roomboter gesmolten

 

* bakvorm van +/- 24 cm

 

Begin met het deeg meng de boter , zout het halve ei en het water , kneed daarna pas de bloem en het bakpoeder erdoor laat het daarna 1 uur in de koelkast rusten .Kneed het na 1 uur nog even door en rol het uit .

Verwarm de oven op 180 graden en vet je bakvorm in en bekleed hem met het uitgerolde deeg .

Bekleed de bodem met het amandelspijs en verdeel hier de blokjes appel over ik bestrooide de blokjes appel zelf nog even met kaneel dat zie je dan wel weer aan de kleur van de taart terug . ( de donkere stukjes appel )

Klop alles voor de vulling in een kom door elkaar tot een vloeibaar mengsel en verdeel dit over de blokjes appel.

Zet de taart in de voorverwarmde oven van 180 graden en bak de taart in 70 minuten gaar prik in het midden na 70 minuten of de taart gaar is.

Haal de taart uit de oven en bestrijk hem met verwarmde jam , ik heb hier perenjam met speculaaskruiden uit eigen keuken voor gebruikt maar volgens het recept moet het abrikozenjam zijn .

 

appeltaart cees

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *