Appeltaart brood

7 jan

Ja we gaan best vaak naar Duitsland boodschappen doen . En die supermarkten in Duitsland barsten uit hun voegen van de kookboeken en kooktijdschriften zoveel dat je altijd een uur moet kijken van wat nemen we nu weer mee ? Het bakboekje waar het recept uit kom van deze appeltaart / brood kocht ik bij de Aldi en bij het lezen van het recept dacht ik dat is een brood recept met gist en melk . En toch probeerde we het vandaag uit en hoe we het noemen appeltaartbrood denk ik maar !!

Voor het deeg :

* 250 gram tarwebloem
* 50 gram boter
* 30 gram suiker
* 125 ml melk
* 1 ei
* 7 gram droge gist
* 4.8 gram zout

Voor de vulling :

* 6 appels Elstar
* 3 eieren
* 200 ml slagroom
* 45 gram suiker
* 15 gram vanille suiker
* kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden .
Maak het deeg van de bovenstaande ingrediënten mijn deegje bleef vrij slap en dun . Laat het 40 minuten afgedekt rijzen en stort het daarna in een ingevette springvorm bekleed de bodem met het brooddeeg en bekleed de rand van je vorm daarna met bakpapier . Schil de appels en snij ze in blokjes bestrooien met kaneel en op het deeg in de springvorm verdelen . Klop de slagroom , eieren , en de suiker tot een beslag en giet het over de appeltjes .
Afbakken in +/- 60 minuten

appelbrood-taart_

2 Replies to “Appeltaart brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *