Appelkruimeltaart met gele room

24 jan

Deze kruimel taart heb ik al zo vaak gemaakt en met diverse vullingen hij is echt zo lekker .
Dit keer ging ik de uitdaging aan om zelf gele room te maken de combinatie is zo lekker ik zeg probeer het uit .

Gele room
* 500 ml melk
* 4 eierdooiers
* 1 zakje vanille suiker
* 60 gram suiker
* 28 gram bloem
* vanille stokje

Appelkruimeltaart

* 125 gram suiker
* 250 gram bloem
* 150 gram koude boter in blokjes
* 3 gram bakpoeder
* snufje zout
* 35 gram eiwit
* 80 gram havermout
* 5 goudreinet
* kaneel

* bakvorm ( de mijn is 26 bij 18 cm )

Maak eerst de gele room klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtige massa en zeef daarna de bloem erbij blijf kloppen tot je een glas papje krijgt , verwarm ondertussen de melk en schenk dit roerend bij je mengsel blijf goed roeren anders ontstaan er klontjes .
Doe alles weer in het pannetje het vanille stokje erbij en +/- 10 minuten laten door koken van het vuur afhalen vanille stokje er weer uit halen en terug koelen in de koeling of een bak met koud water wel elke keer blijven roeren anders ontstaat er een vel .
( ik koelde het zelf terug in koud water dat duurt ongeveer 2 uur )

Het kruimeldeeg .

Verwarm je oven voor op 180 graden
Meng in een kom alle ingrediënten tot een kruimelig mengsel bekleed een bakvorm met bakpapier en maak een bodem van 3/4 van het kruimeldeeg .
Schil de appels snij ze in blokjes en bestrooi ze met kaneel , nu eerst een laag afgekoelde gele room op je kruimelbodem daarna de appels en afdekken met het andere kruimeldeeg .

Afbakken op 180 graden 55 minuten .

 

Appel kruimeltaart 24 janauari 2015 (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *