Appelboterkoek

6 nov

Deze appelboterkoek van Hariette van de Paradijshoeve ! iets voor jullie bij de thee ? ik ga hem in vedergeval nog een keer bakken deze week !

Voor het deeg :

* 300 gram bloem
* 250 gram roomboter
* 250 gram witte basterdsuiker
* snufje zout

De vulling :

* Handje vol gewelde rozijnen
* 3 grote appels Elstar
* 2 eetlepels een mengsel van kaneel basterdsuiker
* 250 ml appelsap
* 100 gram suiker
* 2 blaadjes gelatine

Verwarm de oven voor op 175 graden .

1 Maak een deeg van de bloem , roomboter , suiker en zout kneed het tot een gladde bal deeg .

2 Laat het 1 uur rusten in de koelkast en rol het uit en bekleed je taart bodem ermee .

3 Haal de klokkenhuizen uit de appel schil ze snij ze door het midden en snij de helften in dunne schijfjes

4 Verdeel de rozijnen en de appel over je taartbodem bestrooien met het kaneel suiker mengsel en afbakken in de voorverwarmde oven in 45 minuten .

5 Laat je taart afkoelen en maak de afdekgelei . Laat de gelatine weken in koud water breng de appelsap met de suiker aan de kook . Haal het pannetje van het vuur iets af laten koelen de gelatine toevoegen en veder af laten koelen na ongeveer 15 minuten over je taart heen schenken en de taart in de koelkast plaatsen als de afdeklaag stijf is weer uit de koelkast halen anders is je boterkoek keihard als je hem wil gaan eten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *