Appel koeken met amandel vulling

Afgelopen weekend bakte ik deze heerlijke frisse appelkoeken . Afgestreken met abrikozenjam heerlijk fris en een groot succes .

 

 

Appel koeken met amandel vulling
 
Ingredients
  • Voor het deeg
  • 120 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • mespunt zout
  • 1 ei los geklopt
  • 75 gram koude roomboter
  • Voor de vulling
  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 60gram poedersuiker
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • vanillestokje
  • 5 gram maizena
  • Veder nodig 6 bakringen 8cm , 4 appels , bakpapier , bakspray , citroensap , abrikozenjam ,
  • Oven voor verwarmen op 175 graden en afbakken in 20 tot 25 minuten
Instructions
  1. * Meng alles voor het deeg door elkaar behalve het ei . Wrijf het deeg in je handen tot een bal en voeg er 1 eetlepel ei aan toe .
  2. * Verpak het in huishoudfolie en plaats het 1 uur in de koelkast .
  3. * Meng de ingrediënten voor de amandelvulling met de mixer door elkaar en plaats het ook in de koelkast .
  4. * Boor bij de appels het klokkenhuis eruit met een appelboor schil de appels en besprenkel ze met citroensap .
  5. * Vet je bakringen in met bakspray . Maak een rondje van het deeg groter dan je vorm en bekleed je vormpjes ermee . Plaats de vormpjes met deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier .
  6. * Verdeel de amandelvulling over de bodem en plaats je appel bovenop deze hoef je niet helemaal tot op de bodem te drukken .
  7. * Bak de koeken af direct na het uit de oven halen afstrijken met warme abrikozenjam .
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: