Appel amandeltaartje

3 jan

Dit appelamandel taartje bakte ik tussen de bedrijven door . Op het moment ben ik druk met de workshop ruimte . Een ruimte waar ik in de toekomst mijn enthousiasme over kan brengen op andere mensen . Ik zal vandaag nog wat foto’s plaatsen voor jullie !

Voor het deeg :

* 175 gram bloem
* 75 gram witte basterdsuiker
* 40 gram amandelmeel
* 100 gram roomboter op kamertemperatuur
* 1 ei
* snuf zout

Kneed het deeg tot een mooie soepele bal en laat het in huishoudfolie 1 uur rusten in de koelkast .

Voor de vulling :

* 100 gram boter op kamertemperatuur
* 100 gram kristal suiker
* 100 gram amandelmeel
* 2 eieren
* snufje zout
* 3 kleine appeltjes
* kaneel
* amandelschaafsel

* springvorm 22cm
* boter om in te vetten

Kneed van de boter , suiker , amandelmeel , eieren en snufje zout een mooie soepel vulling voor op de bodem van je taartje !

* Verwarm de oven voor op 180 graden

* Vet je springvorm in en bekleed hem met het deeg uit de koelkast verdeel de vulling erover en zet het even opzij .

* Haal de klokkenhuizen uit de appeltjes met een appelboor , snij de appel door het midden en snij beide helften in dunne schijfjes en verdeel ze dakpansgewijs over de amandelvulling .

* Bestrooi de appeltjes met wat kaneel en strooi het amandelschaafsel waar geen appel zit .

* Bak je taartje in +/- 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven

One Reply to “Appel amandeltaartje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *