Amandel kransjes

22 apr

Deze heerlijke amandel kransjes een recept wat ooit in het krantje de Metro stond en afkomstig is uit het boek patisserie van  Hidde de Brabander . Niet te veel werk en super lekker . Tevens met de oranje glazuur een mooi koekje om met Koningsdag te serveren .

Voor 7 stuks :
* 250 gram amandelspijs
* 1 ei
* ouwel vellen ( eetbaar papier )
Voor de afwerking :
* Sinaasappeljam
* 50 gram poedersuiker
* enkele druppel oranje vloeistof ( vruchtendrank )

Verwarm de oven voor op 220 graden .
Meng de amandelspijs met het ei in de mixer of met een vork . Doe het spijsmengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje . Spuit er op je ouwel rondjes mooie rozetten van . Bak de koekjes in 10 minuten mooi bruin . Haal ze uit de oven en maak direct met een lepel een kuiltje in het midden . Laat de koekjes afkoelen en doe in het midden een heel klein beetje jam . Maak het glazuur door de poedersuiker met wat druppels vruchtensap tot een dikke vloeibare massa te roeren e doe voorzichtig wat glazuur over de jam .Na een uurtje is je glazuur mooi gedroogd en zijn je koekjes klaar om te eten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *