Advocaat muffins

2 feb

Een idee voor jullie aankomend weekend deze advocaat muffins , of misschien stiekem het recept bewaren voor de pasen !!

+/- 10 stuks dat ligt aan de maat van je vormpjes .

* papieren bakvormpjes
* 125 gram bloem ( zeeuwse bloem )
* 75 gram maizena
* 2 theelepels bakpoeder
* 150 gram zachte boter
* 120 gram suiker
* 2 eieren
* 1 dl creme fraiche
* 1 dl advocaat
* 50 gram poedersuiker plus 1 eetlepel advocaat

Verwarm de oven op 180 graden en plaats de papieren vormpjes in een muffin blik . Meng de bloem met de maizena en bakpoeder . Ik zelf zeef mijn bakpoeder altijd want het zijn altijd harde klontjes in het zakje . Klop de boter met de suiker en de eieren luchtig klop daarna de advocaat met de crème fraiche erdoor nog even doormixen tot er een mooi glad beslag ontstaat . Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en bak de muffins af op 180 graden in 25 minuten . Laat ze 10 minuten afkoelen en meng de poedersuiker met de advocaat tot een mooi dik glazuur , maak met een theelepeltje van het glazuur een toefje in het midden wat chocolade strooisel erover en je kan er mee voor de dag komen .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *