Ovenschotels,  Uncategorized

Abdij-uienquiche

Deze heerlijke quiche kwam ik ooit tegen bij Caroline Brouwer op haar blog en heb hem al diverse keren gemaakt .

Ik vind hem heerlijk de smaak van het bier is nog iets terug te proeven maar niet te overheersend .

* olijfolie

* 750gr uien in ringen

* 100 ml donker abdijbier ik doe zelf altijd iets meer

* 1 rol croisantdeeg

* pakje spekblokjes

* 4 eiren

* 150 ml slagroom

* peterselie

* 200 gram abdijkaas ik gebruik zelf port salut

 

Bak de uieneringen in de olijfolie zacht en schenk het bier erbij smoor de uien tot het bier verdampt is .

Verwarm de oven voor op 200 graden

Rol het deeg uit en bekleed je springvorm ermee

Klop de eieren los met de slagroom , peterselie en naar smaak zout en peper .

Schep de uien over de deegbodem schenk het ei-room mengsel erover en schuif hem in de oven bak de quiche in +/- 40 minuten goudbruin , ik doe zelf de kaas er na ongeveer 25 minuten op maar je kan het er ook gelijk op doen dan smelt de kaas meer .

Voor het serveren nog wat peterselie erover en eet smakelijk !

uien quiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *