Abdij uienquiche

1 okt

Nog inspiratie nodig voor de vrijdag avond ? Ook deze is weer vrij eenvoudig te maken en bovendien erg lekker .
En heb je nog wat over geen probleem de volgende dag voor de lunch is die ook super lekker !

* 2 eetlepels olijfolie
* 750 gram uien in ringen
* 100 ml donker abdij bier
* 1 rol croissant deeg
* pakje spek blokjes
* 4 eieren
* 150 ml slagroom
* peterselie fijn gehakt
* 200 gram abdijkaas bv port salut de kost verwijderen en in plakjes snijden
* peper en zout
* oven voorverwarmen op 200 graden
* springvorm van 24 cm

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de uienringen en spekblokjes in 10 minuten zacht.
Schenk het bier erbij en laat het zachtjes bakken tot er geen vocht meer in de pan zit .
Vet je bakvorm in en rol het deeg uit en bekleed je bakvorm ermee .
Klop de eieren los meng de slagroom en zout en peper naar smaak erdoor .
schep het uienmengsel over de bodem schenk het ei-roommengsel erover heen en bak de quiche in 45 minuten goudbruin en gaar .
Peterselie erover heen en opdienen maar .

taart (3 van 3)

 

Bron : Delicious

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *