Aardbeienvlaai

4 nov

Het kan gewoon nog deze week waren er nog hele mooie Hollandse aardbeien bij de groenteboer . Aangezien ik het recept nog had van Baksels.net van een vlaai was het een mooie kans om deze vlaai ook te maken .

Vlaaiendeeg

* 180 gram bloem
* 3 gram zout
* 9 gram suiker
* 45 gram roomboter op kamer tempratuur
* 75 gram water
* half ei
* 5,5 gedroogde gist

Voor de banketbakkersroom

* 500 ml melk
* 1 vanille stokje in de lengte doorsnijden en leeg schrappen
* 100 gram suiker
* 45 gram custard
* 2 eierdooiers

Voor de afwerking

* 1 pond aardbeien schoongemaakt in vieren gesneden
* gelei ( Dr Oetker )
* 250 ml slagroom , 1 zakje klopfix en 30 gram poedersuiker
* eventueel witte chocolade raspen met de kaasschaaf

Oven voorverwarmen op 180 graden

1 Kneed van de bloem , zout , suiker , droge gist , water , ei en de roomboter een mooi soepel degene met de hand of meet een kneedmachine met deeghaak .

2 Het deeg is klaar als het niet meer aan de wanden van je kom blijf plakken bol het deeg op en laat het 15 minuten rusten onder plastic folie

3 Kook ondertussen de gele room . Verwarm 400 ml melk met het vanillestokje en de vanille , klop van de andere 100 ml melk , custard en suiker een glad papje giet er wat kokende melk bij alles terug in de pan en goed blijven roeren zodat er een mooie custard pap ontstaat . Van het vuur halen en 1 voor 1 de eierdooiers erdoorheen kloppen .

4 Vet een bakblik in en rol je deeg uit en bekleed de bodem hiermee dit gaat niet in 1 keer netjes laat het even 5 minuten staan en breng hem veder in vorm . Verdeel de custard erover en bak hem 25 minuten af op 180 graden .

5 Laat de bodem afkoelen en verdeel de aardbeien erover , schenk de gelei erover en laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast .

6 klop de slagroom stijf met de klopfis en de poedersuiker spuit dit voor het serveren van de taart in toefjes erop en verdeel de witte chocolade erover .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *