Aardbeien

Er zijn wel eens van die dingen die je in de supermarkt aankijken en roepen neem mijn mee ! Zo ook vanmorgen bij de Kaufland in Kleve ( Duitsland ) . Normaal ben ik alleen van de Hollandse aardbeien maar dit keer ging ik in love voor deze Spaanse . Maar dan zijn ze veilig thuis en moeten ze natuurlijk wel gebruikt worden dus met alle boodschappen in de keuken toch maar eerst soezen beslag maken en in de over schuiven .

Voor 10 tot 12 soezen

* 100 ml melk
* 100 ml water
* 100 gram boter
* 100 gram bloem
* snufje zout
* 3 of 4 eieren !!

Verwarm de oven op +/- 210 graden voor .
Verwarm de melk , water en de boter zachtjes in een pan de boter moet gesmolten zijn voordat het aan de kook kom . Haal het pannetje van het vuur en doe in 1 keer de bloem erbij goed doorroeren en terug zetten op het vuur en zachtjes 3 minuten laten garen . Blijf wel roeren het zal een klonterige massa zijn . Haal het pannetje van het vuur laat het 5 minuten afkoelen en voeg de eieren 1 voor 1 toe . Voeg het eerste ei toe en roer het goed door tot heel het ei opgenomen is doe dat ook met de overige eieren ik voegde zelf drie eieren toe . Bekleed een bakplaat met bakpapier . Doe het deeg in een spuitzak en spuit rondjes van 5 cm rond en 2 cm hoog .
Bak de soezen 30 minuten in de oven tussendoor de deur van de oven niet open doen !!

Klop 500 ml slagroom met 60 gram poedersuiker en 2 zakjes slagroomversteviger tot een mooie massa . Doe de slagroom in een spuitzak snij je afgekoelde soezen door het midden en vul ze met de slagroom . Garneer met fruit naar jou keuze .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *