Aardbeien rabarber taart

15 jun


Met het recept van de Bretonse appeltaart van Cees Holtkamp maakte ik deze aardbeien rabarber taart .
Ik vind het altijd leuk om iets met groente of fruit te doen wat dan voldoende te krijgen is het is toch zonde om die kans voorbij te laten gaan .

Voor het deeg
* 125 gram roomboter
* 125 gram witte basterdsuiker
* 3 gram zout
* 1/2 los geklopt ei
* 250 gram bloem
* 10 gram bakpoeder

Voor de vulling
* 3 ons rabarber
* 1 pond aardbeien
* 100 gram fijne kristal suiker
* 2 eieren losgeklopt
* 2 eierdooiers
* 30 gram custard
* 60 gram roomboter gesmolten

Meng alles door elkaar voor het deeg met een mixer of met de hand en vorm er een bal van en leg deze 1 uur in de koelkast in plastic folie .
Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze en snij de rabarber in stukjes van 1 cm en hutsel het voorzichtig door elkaar .
Klop de ingredienten voor de vulling door elkaar .
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in .( vorm van =/- 24 cm )
Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de vorm het deeg zal eerst moeilijk uitrollen maar na een paar keer rollen gaat het perfect .
Strooi de aardbeien en rabarber in de vorm en schenk het mengsel erover 70 minuten afbakken en je heb een taart waar je mee voor de dag kan komen .

 

taart (1 van 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *