fruit,  Gebak taart

Aardbeien rabarber crumble

Wat gaat de tijd toch hard alweer volop in het seizoen van de aardbeien en rabarber pak je kans en maak deze taart nog snel voor je het weet is de rabarber tijd weer voorbij .

Cumble

* 188 gram bloem
* 1/2 theelepel bakpoeder
* 120 gram havermout
* 110 gram suiker
* 110 gram rietsuiker of bruine suiker
* 170 gram boter uit de koelkast in blokjes
* eventueel theelepel vanille extract

Voor de vulling

* 280 gram aardbeien schoongemaakt door de helft
* 190 gram rabarber in stukjes
* theelepel citroensap
* 70 gram suiker
* 9 gram maizena

Kneed het deeg voor de crumble tot een kruimelig deeg en zet het even in de koelkast . Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden . Meng het fruit met de citroensap , suiker en maizena door elkaar heen . Bekleed je springvorm met bakpapier en doe iets meer dan de helft van de crumble op de bodem en druk het stevig aan . Verdeel het fruit over de bodem en bedek het fruit met de overgebleven crumble . 1 uurtje in de oven op 180 graden en je heb iets lekkers om het weekend te serveren .

 

brood (2 van 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *