Soep

Aardappelsoep met crispy bacon

Meestal in het weekend soep op het menu makkelijk en hap zo lekker weg na een dagje markten , tuinieren of wat dan ook .

* 5 middelgrote aardappelen geschild in blokjes
* 3 stengels bleekselderij in stukjes
* 1 grote ui schoongemaakt in stukken
* 1 1/2 liter kippenbouillon
* bekertje creme fraiche
* 1 ons bacon
* 1 lente uitje in ringen
* kruidenkaas

Kook de aardappel , bleekselderij en uien in de kippenbouillon on 20 minuten gaar , haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer alles fijn . Het hoef niet zo fijn dat er geen groente meer zichtbaar is . Zet de pan terug of het vuur en laat het nog even zachtjes door koken . Snij het lentetijd in ringetjes en bak de bacon en snij deze in reepjes . roer de crème fraiche door de soep en breng hem eventueel nog wat op smaak met peper en zout . Serveer de soep met de reepjes bacon , lente ui en een klein schepje kruidenkaas .

aardappelsoep 16 mei (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *