Appeltaart

8 okt

Honderden appeltaarten zijn er al verzonnen en gemaakt en waarschijnlijk komen er nog wel veel meer langs .Maar sommige vallen je op en roepen naar je maak mij maak mij ! ik moet zeggen deze is wel heel ERG lekker en blijf zeker in mijn hoofd hangen .
Wil je deze taart ook maken begin er een dag van te voren aan hij moet namelijk 1 nachtje in de koelkast .

Voor de bodem :

* 200 gram bloem ( Zeeuwse anders Tarwe )
* 60 gram basterdsuiker
* 7 gram bakpoeder
* 1 klein ei
* 100 gram boter

Voor de vulling :

* 4 appels jonagold in blokjes
* 5 dl appelsap
* 1 pakje kookpudding vanillesmaak
* 100 gram suiker
* 400 dl slagroom
* 2 pakjes klop – fix ( slagroomversteviger )
* 1 zakje vanillesuiker
* kaneelsuiker ( poedersuiker met kaneel )

Bakblik 24 cm invetten en de zijkant bekleden met bakpapier . Als je de rand van het bakblik ook invet blijf je bakpapier er zo tegen aan plakken .

1 Verwarm de oven voor op 180 graden

2 Kneed de ingrediënten voor de bodem tot een mooie bal en bekleed je bodem met het deeg niet te dik maken ik had zelf wat deeg over .

3 Bak de bodem voor 10 minuten op 180 graden ( ga ondertussen door met punt 4 ) en haal de bodem uit de oven .

4 Kook ondertussen het pakje kookpudding met de appelsap tot een dikke moes verdeel de appel over de bodem en schenk de pudding eroverheen .

5 Plaats de taart terug in de oven en bak hem op 180 graden 30 minuten . Haal de taart uit de oven laat hem afkoelen en plaats hem een nachtje in de koelkast .

6 Klop de slagroom met de suiker , klop fix en vanillesuiker tot een stevige room bestrijk je taart met de room en plaats hem nog een uurtje in de koelkast voor het serveren met de kaneelsuiker bestrooien .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *