Worstenbroodjes

Voor het soezen deeg :

50 ml water
50 ml melk
50 gram boter
50 gram bloem
2 eiren
wat zout

Voor het deeg :

500 gram bloem
50 gram roomboter
25 gram verse gist
10 gram zout
10 gram basterdsuiker
280 gram melk

Voor de gehakt vulling :

6 ons gehakt half om
60 gram paneermeel
18 gram gehaktkruiden let op zonder paneermeel
30 gram ei
150 gram soezendeeg
i.p.v gehakt kan je ook het gehakt uit de verse worst nemen die proef heb ik vandaag gedaan zie laatste foto .

Maak het soezendeeg door de boter water en melk te verwarmen , zorg dat de boter gesmolten is voor het aan de kook is roer de bloem erdoorheen en laat het zachtjes nog 2 minuten doorwarmen . haal het deeg van het vuur af roer er 1 ei doorheen tot het opgenomen is en dan pas het tweede ei pas ook tot dit ei opgenomen is . Laat het deeg goed afkoelen voor je het gaat gebruiken .

Maak de gehaktvulling door alles door elkaar te kneden en er gehakt staafjes van te maken van 50 gram . Zet ze in de koelkast weg dan kunnen ze opstijven .

Oven voorverwarmen op 225 graden .
Maak het deeg voor de broodjes als je een vliesje kan trekken van je deeg je deeg opbollen en 30 minuten laten rijzen . Daarna bolletjes van 40 gram afwegen , opbollen en 20 minuten laten rijzen . Na 20 minuten plat slaan en je deeg verwerken tot een ” worstenbroodje ” op een bakplaat met bakpapier plaatsen 50 minuten laten rijzen , dan je worstenbroodjes bestrijken met ei . Op 225 graden +/- 14 minuten afbakken .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Worstenbroodjes

    1. Geachte ,

      De bedoeling van het soezendeeg is om deze door het gehakt te mengen . Normaal zal je gehakt “krimpen” in de oven door het soezendeeg ga je dit tegen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *