Indisch en dan uit eigen keuken

24 apr

Dit keer Indisch en dan uit je eigen keuken ? Ik moet zeggen het kost wat tijd en is wat werk maar je kan al een hoop van te voren doen . En als je dan klaar ben is het resultaat verbluffend ! Kom laat je uitdagen .

 

Sajoer boontjes

* 1 pond sperziebonen schoongemaakt
* 1 grote ui in ringen
* 5 teentjes knoflook fijn gehakt
* 1 theelepel sambal of nog meer naar smaak
* pakje spekblokjes
* olie
* 1 theelepel laos ( conimex)
* 1 theelepel djahe ( convex ) of verse gember raspen

Bak de uien , knoflook en de spekblokjes mooi bruin in een pan voeg de laos, djahe en sambal toe en laat het even zachtjes smoren . ( je kan dit al van te voren ook doen dan staat het klaar ) Kook de sperziebonen beetgaar giet ze af en meng je kruiden mengsel er door heen laat even zachtjes doorwarmen .

indische zaterdag 23 april 2016 (1 van 3)

Sate babi Ketjap

* 1 pond varkenshaas ( worden 6 stokjes site )
* 6 site prikkers 3 uur van te voren laten weken in water
* 1 theelepel ketoembar ( Conimex )
* 1 theelepel djahe ( Convex ) of een stukje verse gember raspen
* 1 ui fijngesnipperd
* 6 teentjes knoflook fijn gehakt
* klein blikje tomatenpuree
* 60 ml ketjap manis + 4 eetlepels voor de late marinade
* 30 ml water
* gebakken uitjes ( gedroogd Conimex )
* olie

Snij de varkenshaas in blokjes en marineer deze 5 uur van te voren ( of een hele nacht ) in de helft van de knoflook , 4 eetlepels ketjap manis ,  1 eetlepel olie , ketoembar en de djahe . Rijg het vlees aan de late prikkers en bak het om en om gaar in een pan met olie of nog beter op de BBQ.

De saus . Bak de knoflook en ui in een pannetje zachtjes bruin , voeg de tomatenpuree , ketjap manis en sambal toen even door laten koken en het water toevoegen zachtjes door laten koken totdat er een mooie saus ontstaat . Je kan deze eventueel ook van te voren maken zodat je hem alleen maar op hoef te warmen waarschijnlijk moet je dan weer wat water toevoegen .

De sate op een bord wat eetlepels saus erover en de gedroogde uitjes , serveer de rest van de saus apart in een bakje .

indische zaterdag 23 april 2016 (2 van 3)

Serveer het totaal met witte rijst erbij en je Indische maaltijd zal er zo uit komen te zien   !                indische zaterdag 23 april 2016 (3 van 3)

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *